Paste cu ciuperci in sos de smantana

Cum se prepara pastele cu ciuperci in sos de smantana.

Ingrediente:

  • 500 gr de ciuperci pleurotus sau champignions
  • 400 gr de taietei lati
  • doua fire de ceapa verde
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200 gr de smantana
  • 200 gr de lapte
  • o lingura de amidon sau faina de grau
  • sare, piper, ulei de masline

Preparare:

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe punga.
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in doua linguri de ulei de masline. Ciupercile se spala, se taie fasii si se pun in tigaie peste ceapa si usturoi.

Se lasa sa se caleasca bine pana scade apa lasata, se sareaza. Separat se amesteca amidonul cu  smantana si laptele si se adauga la ciuperci. Se mai lasa cateva minute la foc mic, amestecand mereu.

Pastele se scurg de apa si se servesc cu sosul de ciuperci. Deasupra se presara branza ( de preferat parmezan).

Parere personala:

Pentru cei care adora pastele , este o reteta usor de realizat,  in timp putin si cu un final deosebit de gustos.

Yahoo MessengerEmailFacebookYahoo MailGoogle GmailShare

S-ar putea sa iti placa si:


Ciuperci cu smantana Cum se prepara ciupercile cu smantana. Ingrediente: doua linguri ulei masline 1 lingura unt 500...
Friptura de porc cu ciuperci Cum se prepara friptura de porc cu ciuperci. Ingrediente : Pentru 4 persoane 4 bucati de muschi...
Spaghete cu vita si ciuperci Cum se prepara spaghete cu vita si ciuperci. Ingrediente: 250 gr paste 600 gr ciuperci 300 gr...
Carne de porc cu ciuperci Cum se prepara carnea de porc cu ciuperci. Ingrediente: 700 gr carne de porc (pulpa) 400 gr ciuperci 1...
Grab This Widget


Comments (1)

 

  1. Lucian says:

    Arata delicios , si nici nu pare greu de facut .

Leave a Reply